duminică, octombrie 21

sunetul singuratatsii


Cri cri cri toama gri...ce emo, trista si plouata esti...mai ca-mi vine sa te bat...e urat sa te uitzi pe geam sa incerci sa cauti florile din gradina si sa nu gasesti nimic decat stropi de ploaie pe geam si un cer gri care plange pe umerii tai...
"pa" si ii intoarse spatele si pleca fara a intoarce privirea spre ce a fost si s-a numit dragoste.
alin statea pe gard si o privea cum pleaca, se pierdea in trecut cum aminitirea se pierde in ranile uitarii facute de lacrimi. cazu in genunchi si o striga, dar ea disparuse.
a fost si a trecut.
zi de vara cu puf pe cer, totu' verde si frumos; El: mergea prin parc singur. Asculta muzica. Ea: plimba catzelul. Se juca. s-au vazut, iar alin cu sufletul la gura s-a dus la ea. "Ce catel dragutz cum il cheama?" "ada! o cheama.." spuse putin ironic fata "ca pe mine" si ii zambi..."alin, incantat"si plecara in directii opuse...dupa 2 luni s-au intalnit iar. fata schimbata.el acelashi. "ah buna, alin" ... "ada?" "da" zise fata inrosind. "vrei sa iesim la o cafea?" "ar fii draguts"
2 saptamani mai tarziu: ada in bratzele lui pe banca; il pupa dulce...
sunt fericitzi... nici o clipa unu fara altu
trec 2 ani ... ei sunt fericitzi, mici certuri, dar trec pentru ca se iubesc.
ea la facultate, an terminal . el boboc la medicina...
erau presatzi de examenele sesiunii. aveau certuri inutile.
o conducea acasa...el vroia sa mearga pe jos sa mai stea cu ea... ea se grabea sa ajunga acasa...au luat autobuzul. in fatza scarii el era suparat k nu mai putea sa stea inca putzin.a incercat sa o pupe dar ea l-a refuzat.
el s-a asezat pe gard.
ada: "pa" si ii intoarse spatele si pleca.n-au mai stiut unu' de altu' 2 zile. ea, nepasatoare de un mic conflict inofensiv, el consumat ca ea nu il cauta.
Toamna: ora 15 shi-un pic... suna telefonul
o voce plansa:Alo, Ada? mama lui alin sunt...putin panicata nu stie ce sa raspunda: "sarut mana"
"alin e in coma la spital" cerul s-a prabushit in capul ei..."cum?!de ce?! ce s-a intamplat?!"
"a dat o mashina peste el."
Scena cumplita in spital, alin desfigurat perfuzii, ghipsuri, traia pe aparate.
ea plansa il saruta pe frunte el deschide ochii shi zice "te voi iubi mere..." dar cumplitul sunet al mortzii il intrerupe si rasuna in sala de reanimare. piuitul lung si monotn ii distruge urechile iar ea incepe sa planga.
40 de ani mai tarziu batrana, singura si inca trista intr-o casa veche cu un usor iz de tutun amestecat cu cafea, catzelusha batrana doarme in fotoliu, iar ea isi asteapta sorocul in speranta ca il va revedea cat mai curand.

Un comentariu:

M spunea...

si plang...off deprimant anotimp...urasc dragostea!!!cateodata e atat de nedreapta...